שינוי מגורים, עבודה או אפילו שינוי משמח כמו לידה משפיע הרבה על הזוגיות.
תרגיל זה פותח אשנב לקבלת השינוי.
מטרת התרגיל היא להמחיש בצורה ויזואלית את המשאבים שאנו מקבלים מהסביבה לצד המחוייבות. המשאבים מתחילים ברמה האישית, הכוחות שיש לי, וממשיכים בתמיכה מבן או בת הזוג, המשפחה והקהילה. גם המחוייבות עשויה לכלול את כל הרמות האלה. למשל, אנחנו צריכים לישון כדי שנוכל לפעול, ולכן המשאב האישי מוגבל על ידי מחוייבות לדאוג לעצמי. יש לנו גם מחוייבות כלפי המשפחה והסביבה.
השאיפה שלנו היא ליצור מאזן, סך הכוחות והמשאבים שווה או גדלו למשימות שלנו.
שינויים עשויים לפגוע באיזון וליצור עלינו עומס פיזי שגורם גם לדחק נפשי.
ההמחשה הויזואלית וההבנה שבהתחשב בנסיבות, נורמלי להרגיש עמוסים, יכולים להפחית את המתח הפנימי. בנוסף, ציור המאזן מאפשר לחשוב על פיתרון.
הנחיות:
יש לצייר ארבעה מעגלים, אחד בתוך השני. המעגל הפנימי הוא המעגל האישי, אחריו הזוגי, אחריו המשפחתי והמעגל החיצוני ביותר הוא המעגל החברתי.
בכל מעגל יש לכתוב את המשאבים שאנו מקבלים לצד המשימות או המחוייבות שיש לנו למעגל. למשל, במעגל החברתי, אנו עשויים להשקיע זמן פנאי עם חברים ומאמץ בעזרה לחברים אנו עשויים לקבל תמיכה רגשית, עזרה עם הילדים וכדומה.
במקרה של שינוי משמעותי (לידה, עבודה חדשה, מעבר דירה וכדומה) יש לבצע את התרגיל פעמיים. פעם אחת שתשקף את המצב לפני השינוי ופעם אחת את המציאות הנוכחית. לרוב, שינוי גדול משפיע בצורה רוחבית.
לידה למשל עשויה להשפיע על כל המימדים. עייפים יותר ולכן יש פחות משאבים וזמן להשקיע בעצמי, יש פחות פנאי לזוגיות, לעיתים יש יותר או פחות תמיכה מבן / בת הזוג. יש שמחה מהתוספת המשפחתית, שמלווה לעיתים בלחץ כלכלי ולחילופין, עזרה מהמשפחה המורחבת. יתכן שיש פחות זמן לפעילות עם חברים ויתכן שהלידה דווקא יצרה מעגל חברים ונושא משותף.